veiligheidslampen

Een veiligheidslamp is een beveiligingselement dat wordt geïnstalleerd om mensen en eigendommen te helpen beschermen tegen nachtmisdrijven en criminele activiteiten, en om een gevoel van veiligheid en beveiliging te creëren. Veiligheidsverlichting is een brede term die alle soorten verlichting beschrijft die van invloed zijn op de incidentie van criminaliteit. Buitenverlichtingssystemen, zoals straatverlichting, verlichting van parkeerterreinen, wegverlichting en buitenmuurverlichting, dragen allemaal bij aan de bescherming van de burgers en de vermindering van de criminaliteit, terwijl ze hun primaire verlichtingsdoelstellingen dienen. Veiligheidsverlichting verwijst, wanneer zij op de consumentenmarkt wordt genoemd, gewoonlijk naar verlichtingsproducten die speciaal zijn ontworpen om doeltreffende beschermingszones te creëren en om indringers die beschermde gebieden naderen of proberen binnen te dringen, gemakkelijker op te sporen en/of af te schrikken.

Hoe verlichting bijdraagt aan de veiligheid

Veiligheidsverlichting gaat veel verder dan alleen het verlichten van een gebied. Het doel is een veiligheidszone te creëren die is ontworpen rond kwetsbaarheden en doelgerichte verhardingspraktijken. In residentiële en commerciële toepassingen kan de veiligheidszone een omtrek van een gebouw of een toegangspunt tot een gebouw zijn. Een veiligheidslamp biedt een duidelijk zicht op een gebied van een afstand, met een zichtbaarheid die het mogelijk maakt om het gezicht te identificeren en de risico’s te evalueren. Tegelijkertijd kan de verlichting van een veiligheidszone criminele verstoppingen verminderen en pogingen van indringers om toegang te krijgen ontmoedigen door de angst voor detectie te vergroten. Meestal werken veiligheidsverlichting en indringersdetectie- en -controlesystemen op één lijn. De integratie van verlichting vergemakkelijkt de nachtelijke effectiviteit van andere beveiligingselementen zoals videobewakingsapparatuur en interactieve alarmsystemen.

Hoe LED-technologie de veiligheidsverlichting revolutioneert

Een lichtdiode (LED) is een halfgeleiderapparaat dat licht produceert wanneer er elektrische stroom door de p-n-verbinding wordt geleid. De stralingsrecombinatie van elektronen en gaten in het actieve gebied van de InGaN-matrijzen produceert monochromatisch blauw licht, dat vervolgens gedeeltelijk met fosfor wordt omgezet in breed spectrum licht. Het breedspectrumlicht vermengt zich met het niet-geconverteerde blauwe licht en produceert wat door het menselijk oog als wit licht wordt waargenomen. Fosforgeconverteerde LED’s (pc-LED’s) hebben een hoge energie-efficiëntie die de hoge energiekosten van traditionele verlichtingssystemen aanzienlijk verlicht. Een lange levensduur, waarbij vrijwel geen onderhoud nodig is, consolideert de ongeëvenaarde rentabiliteit van de LED-verlichting. De compacte, gerichte aard van de LED’s maakt een nauwkeurige optische regeling en een hoge gelijkmatigheid van de verlichting mogelijk, die in buitentoepassingen zeer gewenst zijn.

De LED-technologie brengt voor de veiligheidsverlichting een lichtbron die een dynamische regeling van de lichtopbrengst mogelijk maakt. Instant on/off en full range dimmogelijkheden ondersteunen diverse behoeften aan lichtsturing. De inherente halfgeleidereigenschap van LED’s stelt de verlichting in staat om feilloos te interageren met solid-state schakelingen en naadloos te werken met digitale apparaten. Door LED-verlichting te combineren met digitale videobewaking en intelligente netwerken van ingebedde sensoren wordt het vermogen om potentiële bedreigingen te detecteren, de veiligheid te optimaliseren en te beheren, terwijl de energiebesparing wordt gemaximaliseerd, sterk verbeterd. Door de implementatie van LED-veiligheidsverlichting op een IP-infrastructuur is bewaking, controle en configuratie op afstand mogelijk, wat de veiligheidsverlichting op steroïden echt maakt.

Typische kenmerken

Beveiligingselementen kunnen actieve afschrikmiddelen zijn die in staat zijn tot interactie met indringers, of passieve afschrikmiddelen die statisch van aard zijn en niet in staat zijn om een reactie op een indringing te genereren. Verlichting is van nature passief. De moderne veiligheidsverlichting is echter vaak actief in de toepassing, omdat deze meestal door een bewegingssensor wordt aangestuurd. Bewegingscontrole zorgt niet alleen voor een hogere energie-efficiëntie, maar schrikt ook indringers af door de verlichting plotseling aan te zetten. Terwijl frequent schakelen met motion control de nominale levensduur van gloeilampen en TL-lampen sterk kan verkorten, zijn LED’s geboren voor hoogfrequent schakelen, zal motion control hun kalenderlevensduur alleen maar verlengen. LED’s die onmiddellijk reageren op ingangssensoren en -schakelaars hebben ook geen last van de vertragingen die gepaard gaan met het opwarmen en heropstarten van HID-lichtbronnen. Bewegingssensoren worden vaak gebruikt in combinatie met fotocontrole van zonsopgang tot zonsondergang om meer energie te besparen. Een fotocel detecteert het totale fotometrische licht van daglicht en schakelt het licht bij schemering automatisch aan en uit bij zonsopgang.

Er is een trend naar multi-element integratie in veiligheidsverlichtingssystemen die zijn ontworpen voor residentiële toepassingen. De huidige veiligheidsverlichting is niet langer alleen maar een verlichtingsinstrument dat het effect van licht uitoefent om het gedrag van potentiële criminelen te beïnvloeden. Ze zijn meer een synergetische combinatie van videobewaking, bidirectionele audio-interactie en contextbewuste verlichting. Deze producten zijn uitgerust met videocamera’s, microfoons voor geluidsregistratie en luidsprekers voor een duidelijke audio en een luide alarmsirene.

alarmsystemen kiezen

Het meest gekozen alarmsysteem van België. Slim beveiligd voor 8,95€ per maand. Het meest gekozen alarmsysteem van België. Slimme en Flexibele notificatiedienst. Onbeperkte alarmmeldingen. Direct gebeld bij Alarm. Met App te bedienen. Draadloos & zonder boren Beveilig uw Woning met een Alarmsysteem. Vraag Gratis Offertes aan en Bespaar! Vrijblijvend advies, informatie en Offertes voor het Plaatsen van een Alarsysteem. Bespaar 30% in 1min. Installateurs in Uw Regio.

Eenvoudige toegangscontrole

Geen servers of complexe IT! exivo geeft u opnieuw de complete controle over al uw deuren. Cloudgebaseerd platform voor complete en flexibele toegangscontrole in uw coworking space. Elektronische sleutel. Smart office. Automatische deurtoegang. Mobiele toegang.