Nieuws

Verschil tussen Hanglampen en Hanglampen
Hanglampen worden eigenlijk beschouwd als een vorm van hanglampen. Niet alle hanglampen zijn echter hanglampen.

Een hanglamp hangt aan het plafond aan een touw of een ketting. Soms hangen er ook hanglampen aan drie touwen of kettingen in plaats van één.

Ook hanglampen gebruiken een enkele lamp. Ze hebben nooit meer dan één lamp in zich.

Verder is het belangrijkste verschil het mogelijke gebruik van het eerder genoemde schijnwerper-effect. Andere soorten hanglampen hebben hun eigen unieke eigenschappen. Zo weet u het verschil.

lumina galileo hanglampen

Zoals u ziet, is hangende verlichting om zoveel redenen ongelofelijk nuttig. Het gebruik van hanglampen in uw huis verbetert uw vermogen om uw huis goed te verlichten en verhoogt de esthetiek van de kamers waarin ze zijn geplaatst.

Nu u meer weet over hanglampen, bent u vrij om te winkelen voor uw eigen huis – u weet nooit wanneer u het perfecte licht voor uw huis zou kunnen vinden!

PROBEER ZACHTE & HELDERE BADKAMERLICHTOPLOSSINGEN TE MENGEN OM DE GEWENSTE LICHTNIVEAUS TE CREËREN.
Zoals we al hebben gezegd, hebben badkamers met zeer weinig natuurlijk licht een krachtige plafondverlichting nodig om die broodnodige verlichting te bieden, maar dat is natuurlijk niet nodig als je je in je badkamer aan het ontspannen bent. Downlights zijn moderne plafondlampen, kleine individuele lampen die overal in de badkamer kunnen worden geplaatst. Door de toevoeging van deze downlights kunt u zelf bepalen hoe uw badkamer wordt verlicht. U kunt uw hoofdplafondlamp omcirkelen of een cluster van deze lampen installeren op het verste punt van het natuurlijke licht, waardoor de totale helderheid van de ruimte wordt verbeterd. Dit type verlichting is zeer populair dankzij de flexibiliteit waarmee elk afzonderlijk licht kan worden geplaatst.

ONTWERP VAN DE BADKAMERVERLICHTING:
U zult merken dat er ook downlights beschikbaar zijn in verschillende kleuren die helpen om een aangepaste look voor uw badkamer te creëren. Terwijl zachtere kleuren u in staat stellen om een subtielere en meer ontspannen sfeer in uw badkamer te creëren, is een warm wit helder genoeg om goed te werken rondom de wastafel. Vervang uw bestaande lampen en u kunt direct genieten van de voordelen van een warmere, meer rustgevende badkamer. We raden u aan om een combinatie van zachte en heldere verlichting in uw badkamer te hebben, zodat u de perfecte balans heeft, ongeacht wat u doet. Het is van vitaal belang dat deze verlichting op aparte schakelaars staat, zodat u de ultieme controle heeft over het instellen van de perfecte lichtniveaus.

5. 5. CREËER EEN BRANDPUNT OM DE HELDERHEID TE INTRODUCEREN
Een slim geplaatst brandpunt in uw badkamer kan echt helpen om de indruk van helderheid te wekken. Als uw oog wordt getrokken naar een enkele verlichte functie zult u merken dat de hele badkamer helderder lijkt. Een sterk licht zal ook weerkaatsen op de andere oppervlakken in de badkamer, waardoor deze ruimer aanvoelt.

Dus wat voor soort brandpunt kunt u creëren? Een prachtig badkamermeubel of een rijkelijk gestileerd vrijstaand bad kan een indrukwekkende aanvulling zijn, vooral als er rondom of op ooghoogte spotjes zijn geplaatst. Onze fantastische reeks van verlichte kasten bevatten ijdelheidsverlichting met gespiegelde kasten en kunnen echt uw aandacht trekken; ze bieden een verscheidenheid aan verschillende lichteffecten die uiteindelijk zullen opvallen in uw badkamer.

Kies uit subtiele achtergrondverlichting of een helderdere verlichting, afhankelijk van hoeveel extra licht u in uw badkamer wilt hebben bovenop de hoofdverlichting. Deze lampen brengen de spiegelkast tot leven en creëren een prachtige functie op uw badkamermuur. Nog beter, kasten geven u een plek om uw toiletartikelen aan het zicht te onttrekken en zorgen ervoor dat uw badkamer netjes en rommelvrij blijft om een gevoel van ruimtelijkheid te geven.

Verlichting is essentieel voor het interieurontwerp van uw badkamer; als u het goed doet, kunt u een warme en ontspannen sfeer creëren, terwijl het verkeerd doen het ongemakkelijk kan maken en eventuele onvolkomenheden kan accentueren.

VERLICHTING IN BADKAMERIDEEËN:
Nu we u door enkele van de belangrijkste overwegingen hebben geloodst waar u over na wilt denken, laten we eens kijken naar wat meer ideeën voor badkamerverlichting voor wat meer inspiratie die uw badkamerdesign echt zal maximaliseren.

INBOUWVERLICHTING
Harde TL-verlichting is een veelvoorkomende tekortkoming van veel badkamers, en het kan gewoonweg te helder zijn voor sommige mensen. Het voegt niets toe aan de sfeer en het is nauwelijks ontspannend. Als het gaat om het kiezen van de beste verlichting voor uw badkamer, is het een goed idee om inbouwverlichting te overwegen die een gezellige gloed zal geven zonder sterke schaduwen te werpen. Ook het toevoegen van een dimschakelaar geeft u de mogelijkheid om verschillende lichtniveaus te hebben wanneer dat nodig is, met de toegevoegde bonus van zachtere, kalmerende verlichting wanneer u wilt ontspannen in het bad.

LICHT UW GEZICHT OP
Een van de gebieden die u goed moet worden verlicht is rond uw badkamerspiegel. Het heeft geen zin om een spiegel te hebben als je nauwelijks je eigen reflectie in een schaduwrijke hoek kunt zien, of als het licht van het raam achter je uitflakkert. Denk aan de verlichte wandspiegel die je zou vinden in een traditionele poederkamer of, als je de voorkeur geeft aan een moderne stijl van interieurdesign, kies dan voor een simplistische verlichte spiegel met geometrische lijnen. Deze eigentijdse stukken werpen een zacht, gelijkmatig licht en maken het gemakkelijker om taken als scheren of het aanbrengen van make-up uit te voeren.

STYLISH
Het feit dat u de verlichting in een badkamer installeert, betekent niet dat u niet kunt kiezen voor een stijlvol verlichtingsarmatuur. Hoewel het veilig en praktisch moet zijn, is het mogelijk om badkamerspecifieke verlichtingsarmaturen te krijgen die in elke kamer net zo thuis zouden zijn; van art deco-geïnspireerde wandlampen tot een eigentijdse hanglamp, u zult de perfecte verlichtingsarmaturen voor uw badkamer kunnen vinden. Neem bijvoorbeeld schijnwerpers – ze helpen om elke harde schittering tot een minimum te beperken en u kunt ze in een hoek plaatsen om het karakter van de kamer te verlichten.